Milyonlarca öğrenciyi doyuran ve yemekten bıkamadığımız bu besini bulan insanlara şükranlarımızı sunarak yazıya başlayalım kkk. Bir makarna özellikle de sosisli makarna canavarı olarak şu bilgiyi de vermek isterim. Makarnayı italyanlar bulmadı. Çok daha öncesine ait (MS 1yy) çinlilerin bulduğuna dair kanıtlar varmış-mış. Neyse bırakalım detaylı tarihi tarihi de gelelim benim favori yemeklerimden birine; Yani ♥ sosisli makarnaya ♥ ^^ Ne zaman birilerine sosisli makarnadan bahsetsem görüntüyü görünceye kadar binbir çeşit soru alıyorum. Bu nedenle bu yazımda temel sorularınıza da cevap vereceğim. Malzemelerimiz oldukça sıradan ancak oluşturulan lezzet ve görüntü pek bi doyurucu ^^ Bir paket spagetti, sosis, tereyağı, sıvı yağ, baharatlar ve birazcık da sevgi ^^
Sosisli makarna tarifinin normal bir makarnadan tek farkı sosisler bu nedenle sosisleri hazırladıktan sonra kendi damak tadınıza uygun şekilde makarnanınızı hazırlayabilirsiniz. Sosisleri dilediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz pek tabii ama şunu unutmayın ki suda haşlanırken hazırladığınız büyüklüğün minimum 2 katı kadar şişiyorlar ^^ Bu nedenle sosisleri küçük parçalar şeklinde hazırlamanız görüntü açısından iyi olacaktır. Hazırladığınız sosislerin içerisinden çubuk makarnaları geçiriyorsunuz. Spagettileri ben çoğunlukla ikiye kırarak sosislerin içerisinden geçiriyorum ancak dilerseniz kırmadan da yapabilirsiniz. Ve son olarak da normal bir makarna yapar gibi tencerede hazırladığımız suyu içerisine ekleyerek kaynatıyoruz. Makarna hazırlandıktan sonra suyunu süzüp tereyağı ve damak zevkinize uygun baharatlarla da kavurarak servis yapabilirsiniz. Bir de bir arkadaşım ilk duyduğunda bana bir spagettiden birkaç sosis geçirildiğinin anladığını belirtmişti. Olur tabii o da olur ^^ Buyurun;
♥Afiyet olsun ♥
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder